Samenwerking

JARIGE JOB:
De organisatie Stichting Jarige Job verzorgt voor elk kind tussen 0 en 18 jaar een pakket met een inhoud waarmee thuis of op school een feestje gevierd kan worden.
Dit geldt voornamelijk voor de schoolgaande leeftijd. Klanten die meer dan twee maanden een beroep doen op de voedselbank en bij inschrijven hiervoor toestemming hebben gegeven worden aan deze stichting bekend gemaakt.


KINDEREN VAN DE VOEDSELBANK:
Deze stichting voorziet de ouders van de kinderen van een kledingpakket dat twee keer per jaar wordt uitgedeeld.
Voorwaarde is dat men meer dan drie maanden ingeschreven moet zijn bij de voedselbank voordat men hier een beroep op kan doen.


ZWERFBOEKEN :
Voedselbank Diemen is een zwerfboekenstation. Twee keer per jaar krijgen wij nieuwe kinderboeken die, als de kinderen deze boeken uit hebben, achtergelaten kunnen worden op openbare plaatsen waar andere kinderen dan weer gebruik van kunnen maken. Deze boeken zijn ook geweldig geschikt voor de laaggeletterde volwassenen en worden veel meegenomen.


ARMOEDEFONDS:
Voedselbank Diemen is een MUP.
Menstruatieproducten Uitgifte Punt – Menstruatiearmoede.
Het Armoedefonds is een project gestart om menstruatie-armoede een halt toe te roepen. Dit doen zij door gratis menstruatieproducten beschikbaar te stellen via MUP’s. MUP’s zijn uitgiftepunten voor menstruatieproducten aan de minima. Met al deze MUP’s bereiken zij nu zo’n 160.000 meisjes/vrouwen in Nederland.